« Juni 2017 »
Juni
MaTiOnToFr
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Økologisk honningkake

Vår beste honningkake-oppskrift
Honningkake
  • 8 økologiske egg
  • 500 gr økologisk lynghonning
  • 500 gr økologisk sukker
  • 500 gr økologisk hvetemel
  • 100 gr økologisk potetmel
  • 250 gr hakkede økologiske mandler eller nøtter
  • 2 strøkne ts hornsalt
  • 2 strøkne ts økologisk nellik
  • 2 strøkne ts økologisk ingefær
  • 2 strøkne ts økologisk kanel
  • noen dråper økologisk sitron
  • rikelig med tørkede økologiske
  • frukter som aprikoser, fiken,
  • dadler, svisker, alt skåret opp i små biter

Egg og sukker vispes til fin eggedosis, bland alt det tørre. Honningen myknes lett i mikroovn. Hornsaltet røres ut i litt varmt vann og blandes i den myke honningen. Alt blandes, frukt og mandler has i til slutt. Røren skal være jevn fyldig og porøs.
Dette blir 4 mellomstore former som må være godt smurt og strødd. Bruk ev. bakepapir.

Stekes ved ca. 130 grader i 50-60 min.
Prøv med kakenål om kaken er ferdig. Hvelv kakene på er rist ca 1 min. etter at de er tatt ut av ovnen.

Økologiske Hageblåbær

Vi dyrker hageblåbær. Takket vare våre biers pollinering  blir disse ekstra store og gode.
Bienes viktigste oppgave i vår natur, for oss mennesker, er ikke å samle honning, men å bestøve blomster. Avlingene øker betydelig med bier i nærheten. Det gjør også bærenes størrelse. 


 Bla¯bër.jpg

 

Vår honningkake og våre blåbær kan du kjøpe på Bondens Marked

mail instagram map