Økologisk honningkake
- 8 økologiske egg
- 500 gr økologisk lynghonning
- 500 gr økologisk sukker
- 500 gr økologisk hvetemel
- 100 gr økologisk potetmel
- 250 gr hakkede økologiske mandler eller nøtter
- 2 strøkne ts hornsalt
- 2 strøkne ts økologisk nellik
- 2 strøkne ts økologisk ingefær
- 2 strøkne ts økologisk kanel
- noen dråper økologisk sitron
- rikelig med tørkede økologiske
- frukter som aprikoser, fiken,
- dadler, svisker, alt skåret opp i små biter
Egg og sukker vispes til fin eggedosis, bland alt det tørre. Honningen myknes lett i mikroovn. Hornsaltet røres ut i litt varmt vann og blandes i den myke honningen. Alt blandes, frukt og mandler has i til slutt. Røren skal være jevn fyldig og porøs.
Dette blir 4 mellomstore former som må være godt smurt og strødd. Bruk ev. bakepapir.
Stekes ved ca. 130 grader ca. en time i varmluftsovn.
Prøv med kakenål om kaken er ferdig. Hvelv kakene på er rist ca 1 min. etter at de er tatt ut av ovnen.
Økologiske Hageblåbær
Vi dyrker hageblåbær. Takket vare våre biers pollinering blir disse ekstra store og gode.
Bienes viktigste oppgave i vår natur, for oss mennesker, er ikke å samle honning, men å bestøve blomster. Avlingene øker betydelig med bier i nærheten. Det gjør også bærenes størrelse.
Vår honningkake og våre blåbær kan du kjøpe på Bondens Marked