« Juni 2024 »
Juni
MaTiOnToFr
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Økologisk honning

Økologisk birøkt følger en lang rekke regler fastsatt av Mattilsynet. Kontrollinstansen som godkjenner drift og produkter er Debio. Forbrukernes garanti for at et produkt er fremstilt i henhold til alle krav er Debiomerket.

debio_okologi_rgb.pngEr ikke all norsk honning naturlig og rein? Jo, norsk honning holder en svært høy kvalitet fordi norske birøktere har bestemt seg for ikke å bruke pesticider til behandling av bier. Dette er et stort problem i de fleste andre land, da det gir restsubstans i voks og honning.

De viktigste reglene i tillegg til dette er:

  • P2U9944.JPGDokumentasjon av bigårdens plassering. Vi må innhente skriftlig forsikring om at det ikke sprøytes i skog og kraftlinjer i nærheten av bigården. Bringebær er en viktig trekkplante til sommerhonningen. Men våre bier får ikke stå i nærheten av dyrkede bringebær som sprøytes.. I Eidsvoll er vi heldige fordi svært mange bønder driver økologisk og vi har store skoger med mye villbringebær.
  • Regler for hva man kan bruke å fyre med i røykpusteren.
  • Siden vi har snille bier bruker vi ikke røyk.
  • Hvordan behandle biene. Dyrevelferd.
  • Foring.  Ettersom vi tar honningen fra biene om høsten må vi gi dem sukkerfor istedet slik at de overlever vinteren. Dette sukkeret må være økologisk dyrket, debio-godkjent.

Vår økologiske honning får du bla. kjøpt av oss på Bondens Marked, Oslo.

 

mail instagram map