Honning er naturens gull
Honning er det produkt honningbiene fremstiller av søte safter fra levende planter og plantedeler, omdanner og lagrer i bikuben. Nektaren produseres av plantene. Biene lokkes til blomstene og hjelper dermed til med pollinering (bestøvning).
Vi birøktere tilsetter ingenting, trenger ikke konservere honningen. Alt er gjort ferdig av biene. Vi bare steller så godt som mulig med biene, slik at de får mulighet til å finne og lage den beste honningen.
Foto: Inger Marie Grini
I honning er det hittil påvist over 180 substanser:
- ca 19% vann
- ca 79% sukker (bla. Ca70% drue- og fruktsukker og ca 5% rørsukker)
- 0,2 - 2,0% øvrige komponenter: 30 ulike mineraler, 12 ulike vitaminer, enzymer, 22 frie aminosyrer, 19 organiske syrer, proteiner, vesentlig fra pollen, 8 fettliknende stoffer, ca 120 stoffer som påvirker smak og aroma, og i tillegg flere fargestoffer.
På www.honning.no vil du kunne lese mer om honning og finne mange fine oppskrifter.