« Mars 2019 »
Mars
MaTiOnToFr
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Dronningavl

Biene i våre bisamfunn er av rasen Apis carnica (krainer). Disse egner seg svært bra på steder hvor det er sommertrekk, fordi de utvikler seg raskt om våren. Vi deltar i Norges Birøkterlags avlsarbeid for carnicabien. Vi stiller opp som testverter for bidronninger hvert annet år. Det er svært interessant og vi får innblikk i og tilgang til det beste avlstoffet som finnes i landet.

Gode unge dronninger er svært viktig. Det øker honningproduksjonen betydelig, og det er meget lettere og hyggeligere å arbeide med snille bier. Siden dronningen er mor til samtlige bier i bikuben sier det seg selv at hennes betydning er stor.

Vi skifter dronningene i produksjonskubene hvert annet år. Vi trenger derfor mange dronninger selv, men vi produserer også for salg.

IMG_3474.JPG

 

Vi selger:

Dronningceller

Mange birøktere liker å fylle parekassettene med egne bier og selv dra på parestasjon, men ønsker å kjøpe dronningcellene. Man kan også benytte celler i avleggere og pare hjemme. Celler kan ikke sendes pr. post. De må hentes hos oss.

 

Uparete dronninger

Nykrøpne, merkede dronninger med følgebier i sendebur. Kan sendes pr. posten. Buret kan henges inn i dronningløs avlegger. Husk å fjerne følgebiene først. Hun kan også tilsettes parekassetter.

 

Ferdig paret dronning renparet på parestasjon

Vi benytter renparestasjonene Leirsjøen på Hadeland og Skrukkelia i Hurdal, Akershus.

Disse kan også sendes pr. posten.

  • Dronningene sendes kl 15.00 da postbilen går fra Minnesund. De kan hentes neste morgen på postsorteringsstedet.
  • Alle dronninger kan selvfølgelig også hentes hos oss.

 

mail instagram map